ARAP KADAYIFI TARİFİ

Arap Kadayıfı Malzemeleri
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık

Arap Kadayıfı Yapılışı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonradan tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
sonra önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada dargın yağda kızartın.
sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte ara sıra daha aşağı üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
Soğuduktan daha sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder