ARAP KADAYIFI


   ARAP KADAYIFI TARİFİ





Arap Kadayıfı Malzemeleri

5 adet yassı kadayıf

3 adet yumurta (çırpılmış)

1 bardak un

1 su bardağı süt

250 gr çiçek yağı

450 gr şeker

600 gr su

Yarım limon

50 gr çekilmiş yeşil fıstık






Arap Kadayıfı Yapılışı


Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonradan tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
sonra önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada dargın yağda kızartın.
sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte ara sıra daha aşağı üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
Soğuduktan daha sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder